Segons un estudi estadístic aparegut recentment, l’Hospital d’Ontinyent va ser el centre públic de tota la Comunitat Valenciana que més cesàries va practicar l’any 2008.  En concret un 40,20%. L’Organització Mundial de la Salut (OMS) recomana unes taxes de cesàries entre el 10 i el 15%.

La mitjana de cesàries als hospitals públics de la CV eixe any va ser del 24,9%, un tant per cent que a l’any 1996 era només del 17,5%. Està clar que a voltes cal la intervenció dels metge i personal sanitari perquè el part siga un èxit, i estiga absent de riscos. Però no em d’oblidar que el part és una vivència natural i que els protagonistes haurien d’ésser la mare i la criatura. El part és un esdeveniment biològic, no una malaltia. Per a què doncs un excés d’intervencionisme?

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *