Ahir, dimecres 26 de maig per la vesprada, un grup de 6 dones que formem part de Lligam, acompanyades dels nostres fills i filles encara nadons, vam gaudir d’una enriquidora estona amb les alumnes del CFGS de Promoció d’Igualtat de Gènere de l’IES Pou Clar d’Ontinyent.

Aquest és el primer curs d’aquest títol formatiu a la nostra població, es tracta d’un grup d’alumnes compromeses amb la finalitat d’aquest cicle i amb una actitud oberta a nutrirse de nous coneixements i experiències. Una de les seues professores, dintre del mòdul, “Àmbits d’actuació per a la promoció de la igualtat”, ens va convidar a compartir des de Lligam les nostres vivències com a mares.


Amb la nostra participació voliem expressar la diversitat en les formes d’exercir la maternitat, tot i tenint en comú l’elecció d’un estil de criança més humanitzada i respectuosa com és la que defensem dintre de la nostra associació. Entenem que l’elecció i ficada en pràctica d’aquest estil de criança suposa un exercici de llibertat, de poder i de consciència que planta cara a molts esquemes i imposicions pròpies del sistema patriarcal i la implicació, mitjançant la criança dels nostres fills i filles, per a crear una societat més respectuosa, més tolerant i més igualitària. Es va parlar de la fonamentació de pràctiques com la lactància, el porteig i el collit, entre d’altres, així com de temes com l’ocupació de les mares i la seua manca de reconeixement social o la importància del suport a les dones mitjançant grups d’ajuda mútua, per exemple.

Ens vam quedar amb ganes de més diàleg amb aquest grup ja que l’experiència va ser molt positiva, de segur que ens tornarem a trobar en en un futur pròxim!

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *